Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп повтори пред Fox News твърдението за лабораторния

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп повтори пред Fox News твърдението за лабораторния
Коментари Харесай

Тръмп: Бях прав, вирусът се е появил в лаборатория

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп повтори пред Fox News твърдението за лабораторния генезис на новия ковид. 

" Наричам го китайски вирус, тъй като оттова стартира да се популяризира. Той се появи в лабораторията ", сподели някогашният президент. „ Казах преди, че той се появи в лабораторията, само че едвам в този момент всички означават, че евентуално съм бил прав “, сподели републиканецът.

Според него ръководителите на обществените мрежи, в това число „ Туитър “, интензивно блокират хора, публикуващи непотвърдени данни за ковид, в това число теорията за лабораторния му генезис. „ Това е безусловно извънредно - сподели Тръмп, - само че той фактически се появи в лабораторията в Ухан.

Американският президент Джо Байдън съобщи в края на май, че разследващата общественост на Съединени американски щати няма задоволително информация, с цел да каже сигурно по какъв начин е почнало разпространяването на новия ковид: от човешки контакт със инфектирано животно или вероятен случай в лабораторията на уханския Институт по вирусология. Американският водач инструктира разследващите служби да удвоят напъните си да проучат всички налични данни и да му изготвят нов отчет след 90 дни.

През юли генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус сподели, че неговата организация се приготвя за втората фаза на проучване на произхода на ковид SARS-CoV-2. Тогава той призна, че разпространяването на ковид може да бъде резултат от „ ексклузивен случай в лаборатория “.

В отговор китайското външно министерство изрази вяра, че специалистите на СЗО по време на новия стадий на проучването ще извърнат по-голямо внимание на теорията, че коронавирусът е бил пренесен в Ухан дружно със замразена храна и не се е появил вследствие на приключване от лаборатория. На собствен ред на конференция в Пекин на 22 юли заместител -ръководителят на Държавния комитет по хигиена и опазване на здравето на Китай Зен Исин съобщи, че препоръчаният проект на СЗО за втората фаза на проучване на произхода на ковид съдържа дефиниция, която „ не почита науката “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР